Вживання алкоголю сприяє зараженню COVID-19, і провокує тяжкий перебіг хвороби

0
115
hand reject a bottle of beer in the bar

У тих, хто пив спиртні напої на 18% частіше можна прослідкувати головний біль, втрату нюху, кашель та біль у м’язах.

Споживанняалкоголю вдічі збільшує ризик захворіти на коронавірус, а перебіг хвороби в таких випадках важчий. Такі висновки зробили вчені після дослідження 1 267 добровольців, які до того не хворіли на Covid-19.

Дослідження проводили серед студенів коледжу штату Індіана (США), віком близько 20 років. Молодих людей розділили на кдекілька груп в залежності від того, як часто вони п’ють алкоголь.

В результаті експерименту вчені визначили, що вірогідність захворіти на коронавірус вища в тих, хто частіше вживає алкоголь. Також прослідкували, що у таких людей хвороба відрізняється важким перебігом. У них на 18% частіше спостерігаються наступні симптоми:

  • втрата нюху;
  • головний біль;
  • біль у м’язах;
  • кашель.